bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Kotlety schabowe pod pieczarkowo-serową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotlety pod pierzynką serowo-pieczarkową

Kotlety schabowe pod pieczarkowo-serową

Składniki:

Kotlety schabowe pod pieczarkowo-serową

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe pod pieczarkowo-serową
Kotlety rozbic, przyprawic sola, pieprzem, zgniecionym czosnkiem. Obtoczyc w mące, jajku i bulce tartej i usamazyc na patelni na oleju. Na osobnej patelni rozgrzac masło zeszklic drobno posiekana cebule, dodac pokrojone pieczakrki, przyprawic sola i pieprzem. Usmażyc. Na kazdy kotlet dac po warstwie pieczrek, polac keczupemi polozyc plaster sera zóltego i zapiec w piekarniku w 180st do stopienia sie sera.