Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe z cebulą i żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotlety z cebulą i żółtym serem są rewelacyjne. Polecam.

Kotlety schabowe z cebulą i żółtym serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe z cebulą i żółtym serem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z cebulą i żółtym serem
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Cebulę posiekać w piórka, zeszklić na rozgrzanym maśle, przyprawić solą i pieprzem. Majonez wymieszać z ketchupem. Mięso wyjąć z lodówki, oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym ze szczyptą soli jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Ułożyć na talerzu lub blaszce, wyłożyć podsmażoną cebulę, posypać żółtym serem, posmarować majonezem, posypać mieloną papryką. Włożyć do kuchenki mikrofalowej lub piekarnika i zapiekać do momentu aż ser się roztopi. Podawać z ziemniaki i surówką.
Kotlety schabowe z cebulą i żółtym serem
Umyte i osuszone mięso zbić tłuczkiem i przyprawić
Kotlety schabowe z cebulą i żółtym serem
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej
Kotlety schabowe z cebulą i żółtym serem
Na usmażone kotlety wyłożyć zeszkloną cebulę
Kotlety schabowe z cebulą i żółtym serem
Posypać żółtym serem i posmarować majonezem