Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z cebulą i żółtym serem
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Cebulę posiekać w piórka, zeszklić na rozgrzanym maśle, przyprawić solą i pieprzem. Majonez wymieszać z ketchupem. Mięso wyjąć z lodówki, oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym ze szczyptą soli jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Ułożyć na talerzu lub blaszce, wyłożyć podsmażoną cebulę, posypać żółtym serem, posmarować majonezem, posypać mieloną papryką. Włożyć do kuchenki mikrofalowej lub piekarnika i zapiekać do momentu aż ser się roztopi. Podawać z ziemniaki i surówką.