Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z jajecznicą i boczkiem
Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na bardzo cienkie. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, posmarować musztardą, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. 2 jajka wlać do miski, dodać połowę przyprawy ziarenka smaku, roztrzepać. Dodać szczyptę pieprzu, pokrojony szczypior i boczek, wymieszać. Usmażyć jajecznicę na rozgrzanym maśle, ostudzić, wyłożyć na mięso. Złożyć na pół, boki mięsa zbić tłuczkiem lub spiąć wykałaczkami. Pozostałe 1 jajko wymieszać z jogurtem i resztą przyprawy. Kotlety oprószyć mąką, zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej wymieszanej z płatkami śniadaniowymi . Rumienić na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.