Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z pomidorami i serem
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie płaty. ( najlepiej przez folię) Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Pomidorki umyć, pokroić na ćwiartki, dodać do cebuli, chwilkę podsmażyć, zdjąć z palnika, ostudzić. Zimny farsz ułożyć na mięsie, posypać żółtym serem i szczypiorem, złożyć na pół i brzegi zbić tłuczkiem lub spiąć wykałaczkami. Jajko wlać do miseczki dodać jogurt, szczyptę soli, wymieszać. Kotlety panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z ziemniakami i surówką.