choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

kotlety śledziowe po krakowsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i oryginalne kotlety śledziowe

kotlety śledziowe po krakowsku

Składniki:

kotlety śledziowe po krakowsku

 

Sposób przygotowania:

kotlety śledziowe po krakowsku
Śledzie wymocz w wodzie, oczyść je z ości i skóry a następnie wymocz je kilka godzin w mleku. Śledzie odciśnij i pokrój. Kaszę ugotować na sypko ostudzić i dodać do odciśniętych śledzi. Cebulę obierz i umyj, posiekaj ją drobno i podsmaż na rozgrzanym tłuszczy na patelni. Masę wyrobić z dodatkami i uformować po 2 kotlety na porcję, obtoczyć je w tartej bułce i usmażyć na gorącym tłuszczy. Gotowe