Sposób przygotowania:
Kotlety wieprzowe z boczkiem i kurkami
Cebulę obrać, drobno posiekać. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Boczek pokroić w drobną kostkę. Kurki oczyścić, umyć, większe pokroić na połówki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Kotlety ostrożnie rozbić przez folię spożywczą, brzegi naciąć, natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem. Obtoczyć w mące. Ziemniaki, obrać, umyć, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło, kotlety usmażyć na złoto z obu stron. Odstawić w ciepłe miejsce. Na patelni podsmażyć boczek i cebulkę, dodać marchew i kurki. Zalać bulionem. Doprawić kminkiem, pieprzem i solą. Kotlety włożyć na patelnię, włożyć ziemniaki. Przykryć, dusić przez 45minut. Groszek ugotować w oddzielnym garnku do miękkości. Kotlety zdjąć z ognia, dodać groszek, wymieszać. Przełożyć na półmisek i posypać ziołami.