Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kotlety wieprzowe z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso pokroić w plastry, lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.

Kotlety wieprzowe z papryką

Składniki:

Kotlety wieprzowe z papryką

 

Sposób przygotowania:

Kotlety wieprzowe z papryką
Mięso pokroić w plastry, lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Papryki oczyścić, umyć, pokroić w paski. Czosnek obrać i posiekać. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Masło i olej rozgrzać na patelni. Smażyć sznycle po 5 min z każdej strony. Przełozyć na ogrzany talerz, trzymać w cieple. Do tłuszczu ze smażenia dodać paprykę, cukinię i czosnek, dodać zioła i smażyć ok 5 min. Sznycle podawać polane sosem, z papryką i cukinią.