dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kotlety z boczkiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kotlety mielone nafaszerowane przesmażonymi pieczarkami, cebulką i boczkiem. Smaczny i prosty obiad.

Kotlety z boczkiem i pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety z boczkiem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z boczkiem i pieczarkami
Cebulę obieramy i siekamy. Przesmażamy na tłuszczu. Następnie dodajemy posiekany czosnek, pieczarki i boczek. Całość smażymy chwilę. Do mięsa mielonego dodajemy jajko oraz przyprawy do smaku oraz 2 - 3 łyżki bułki tartej. Dobrze wyrabiamy masę. Z masy formujemy małe placuszki, na środku układamy porcje farszu pieczarkowego i formujemy zgrabne kotlety. Panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na brązowy kolor. Smacznego!
Kotlety z boczkiem i pieczarkami
Do mięsa mielonego dodajemy jajko i przyprawy.
Kotlety z boczkiem i pieczarkami
Mięso faszerujemy pieczarkami, boczkiem i cebulką.
Kotlety z boczkiem i pieczarkami
Formujemy zgrabne kotlety i panierujemy w bułce tartej.