Sposób przygotowania:
Kotlety z boczkiem i pieczarkami
Cebulę obieramy i siekamy. Przesmażamy na tłuszczu. Następnie dodajemy posiekany czosnek, pieczarki i boczek. Całość smażymy chwilę. Do mięsa mielonego dodajemy jajko oraz przyprawy do smaku oraz 2 - 3 łyżki bułki tartej. Dobrze wyrabiamy masę. Z masy formujemy małe placuszki, na środku układamy porcje farszu pieczarkowego i formujemy zgrabne kotlety. Panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na brązowy kolor. Smacznego!
![Kotlety z boczkiem i pieczarkami Kotlety z boczkiem i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-z-boczkiem-i-pieczarkami-259904.jpg)
![Kotlety z boczkiem i pieczarkami Kotlety z boczkiem i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-z-boczkiem-i-pieczarkami-259905.jpg)
![Kotlety z boczkiem i pieczarkami Kotlety z boczkiem i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-z-boczkiem-i-pieczarkami-259906.jpg)