Sposób przygotowania:
Kotlety z kasza jeczmienna i wedlinka
Kasze ugotowac w/g zalecen na opakowaniu, nie zapominajac o soli i dodatku tluszczu podczas gotowania. Ostudzic. Wedline i czosnek drobno pokroic. Jaja roztrzepac. Cebule, natke, czosnek i pieczarki, obrac, umyc i osuszyc, a nastepnie bardzo drobno pokroic. Na patelni rozgrzac tluszcz i wrzucic cebule, pieczarki i czosnek. Dodac sól, odrobine cukru i pieprzu, smazy do miekkosci, na koniec dodac natke i wymieszac. Kasze pokruszyc rekoma, aby ponownie byla sypka. Dodac jaja, podsmazona cebulke z pieczarkami, czosnkiem i pietruszka, wedline z boczkiem, smietane, bulke tarta, maggie, vegete, pieprz, kolendre do smaku, wymieszac dokladnie. Z masy formowac owalne kotleciki, które obtaczac w mace i smazyc na rozgrzanym oleju - na glebokim tluszczu i dosc wysokim ogniu. Gdy kotlety podrumienia sie od spodu, ostroznie przelozyc je na druga strone i smazyc do zbrazowienia. Podawac na goraco, z sosem.
Rada: Kasze do kotletów lepiej jest ugotowac w nieco wiekszej lisci wody niz jest napisane na opakowaniu. Kasza jest wtedy wilgotniejsza.
Rada: Kasze do kotletów lepiej jest ugotowac w nieco wiekszej lisci wody niz jest napisane na opakowaniu. Kasza jest wtedy wilgotniejsza.
Anula