Sposób przygotowania:
Kotlety z kurczaka w sosie z białego wermutu
Filety z kurczaka pociąć na plastry, przyprawić solą i pieprzem, zrolować jak naleśniki, spinając jedną stronę każdego z nich wykałaczką. Następnie wypełnić każdy z "naleśników" smażonymi pomidorami ze słoika. Cebulę drobno posiekać, wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek i podsmażyć, po czym dodać kurkumę, kieliszek białego wermutu i podgrzewać na malutkim ogniu aż odparuje ok 2/3 płynu. Dodać śmietanę i gotować kilka minut, posolić do smaku. Wierzch każdego "naleśnika" posmarować majonezem. Tak przygotowane danie włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 st na ok 6 minut, następnie włączyć termoobiego i pozostawić na kolejne 2 minuty. Wyjąć danie z piekarnika, wyłożyć na talerze kurczakowe "naleśniki", polać sosem i udekorować zieloną pietruszką.