Sposób przygotowania:
Kovrizhka - Miodowe ciacho ze śmietaną
Ubić białka z cukrem na pianę, dodać żółtka, mąkę wymieszanąz sodą oczyszczoną.
W rondelku rozpuscić masło, dodać miód i przpyprawę, ja dodatkowo dodałam cynamon (co za aromat!!!!) :)
Spienić masę, lekko schłodzić, dodać do ciasta, dokładnie wymieszać.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, posypać zmielonymi orzechami, piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni ok 15-20 minut.
Śmietankę wymieszać dokładnie z cukrem pudrdrem, podawać z ciastem w osobnym pojemniczku albo polane. PYCHA!!!
W rondelku rozpuscić masło, dodać miód i przpyprawę, ja dodatkowo dodałam cynamon (co za aromat!!!!) :)
Spienić masę, lekko schłodzić, dodać do ciasta, dokładnie wymieszać.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, posypać zmielonymi orzechami, piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni ok 15-20 minut.
Śmietankę wymieszać dokładnie z cukrem pudrdrem, podawać z ciastem w osobnym pojemniczku albo polane. PYCHA!!!
luna