Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Krajanka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczne ciasto o smaku migdałowym

Krajanka

Składniki:

Krajanka

 

 

  • CIASTO BISZKOPTOWE
  • 5 jajek
  • 5 łyzek cukru
  • 5 łyżek mąki
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia.

 

 

Sposób przygotowania:

Krajanka
wszystkie składniki z pierwszej grupy (pierwsze 6) nazależy razem wyrobić na gładkie ciasto, podzielic na 2 częsci i wyłożyc do 2 wysmarowanych blaszek i piec po ok 32 minut każdę z ciast.



CIASTO BISZKOPTOWE

ubijamy białka na sztywną piane dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku. Na koniec wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem i delikatnie mieszamy drewnianą łyżka - pieczemy ok 35 minut.



MASA BUDYNIOWA

mleko gotujemy z cukrami i masłem, dodajemy mąke zmieszaną z wczesniej odlaną pół szklanki mleka i gotujemy budyn - dodajemy aromat. Jedną czesc (jak jest gorąca) wylewamy na kruche ciasto, przekładamy biszkoptem, kładziemy drugą czesc masy i 2 ciasto kruche. Dekorujemy cukrem pudrem