Sposób przygotowania:
Krajanka
wszystkie składniki z pierwszej grupy (pierwsze 6) nazależy razem wyrobić na gładkie ciasto, podzielic na 2 częsci i wyłożyc do 2 wysmarowanych blaszek i piec po ok 32 minut każdę z ciast.
CIASTO BISZKOPTOWE
ubijamy białka na sztywną piane dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku. Na koniec wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem i delikatnie mieszamy drewnianą łyżka - pieczemy ok 35 minut.
MASA BUDYNIOWA
mleko gotujemy z cukrami i masłem, dodajemy mąke zmieszaną z wczesniej odlaną pół szklanki mleka i gotujemy budyn - dodajemy aromat. Jedną czesc (jak jest gorąca) wylewamy na kruche ciasto, przekładamy biszkoptem, kładziemy drugą czesc masy i 2 ciasto kruche. Dekorujemy cukrem pudrem
CIASTO BISZKOPTOWE
ubijamy białka na sztywną piane dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku. Na koniec wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem i delikatnie mieszamy drewnianą łyżka - pieczemy ok 35 minut.
MASA BUDYNIOWA
mleko gotujemy z cukrami i masłem, dodajemy mąke zmieszaną z wczesniej odlaną pół szklanki mleka i gotujemy budyn - dodajemy aromat. Jedną czesc (jak jest gorąca) wylewamy na kruche ciasto, przekładamy biszkoptem, kładziemy drugą czesc masy i 2 ciasto kruche. Dekorujemy cukrem pudrem