pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Krem pomidorowy na indyczym rosole

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

wybornie smakuje z prażonymi pestkami: dyni i słonecznika

Krem pomidorowy na indyczym rosole Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem pomidorowy na indyczym rosole

 

Sposób przygotowania:

Krem pomidorowy na indyczym rosole
Porcję rosołową z indyka zalewamy zimną wodą. Zagotowujemy. Dodajemy włoszczyznę i gotujemy rosół przez około 1,5 godziny. Solimy do smaku. Pomidory sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Na maśle podsmażamy drobno posiekany czosnek. Dodajemy pomidory i dusimy kilkanaście minut odparowując częściowo wodę. Tak przygotowaną masę pomidorową studzimy. Następnie przecieramy przez sito pozbywając się pestek. Przetartą masę zalewamy rosołem. Dodajemy papryczkę chili i suszone pomidory. Miksujemy na krem. Jeszcze tylko zagotować i gotowe. Pestki dyni lub/i słonecznika prażymy na patelni. Krem pomidorowy podajemy sam lub w prażonymi pestkami. Smacznego.
Krem pomidorowy na indyczym rosole
Porcję rosołową zalewamy wodą i rozpoczynamy gotowanie
Krem pomidorowy na indyczym rosole
Dodajemy jeszcze włoszczyznę i przyprawy
Krem pomidorowy na indyczym rosole
Spażone pomidory kroimy w kostkę i dusimy z czosnkiem
Krem pomidorowy na indyczym rosole
Pomidory przecieramy przez sito i rozprowadzamy rosołem

Tagi:

dynia indyk