Sposób przygotowania:
Kremowe Cappucino
Biszkopt:
Ubij białka na sztywno, dodaj cukier, następnie żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlej do wysmarowanej masłem blachy i upiec.
Masa:
Dokładnie utrzyj masło z cukrem i żółtkami. Dodaj mleko w proszku, serki waniliowe, na koniec rozpuszczoną żelatynę.
Biszkopt kroimy na pół, nasączamy je cappucino, kładziemy 1/2 masy, następnie przykrywamy drugim płatem ciasta. Je również należy nasączyć i kładziemy resztę masy. Biszkopty nasączamy w cappucino i układamy na wierzchu. Można polać ciasto polewą czekoladową, ułożyć posiekane orzechy, posypać nieco rodzynkami.
SMACZNEGO!:)
Ubij białka na sztywno, dodaj cukier, następnie żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlej do wysmarowanej masłem blachy i upiec.
Masa:
Dokładnie utrzyj masło z cukrem i żółtkami. Dodaj mleko w proszku, serki waniliowe, na koniec rozpuszczoną żelatynę.
Biszkopt kroimy na pół, nasączamy je cappucino, kładziemy 1/2 masy, następnie przykrywamy drugim płatem ciasta. Je również należy nasączyć i kładziemy resztę masy. Biszkopty nasączamy w cappucino i układamy na wierzchu. Można polać ciasto polewą czekoladową, ułożyć posiekane orzechy, posypać nieco rodzynkami.
SMACZNEGO!:)
wedith1
msewka