beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Krokieciki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Krokieciki dobrze smakują podane z czerwonym barszczykiem.

Krokieciki  z pieczarkami

Składniki:

Krokieciki z pieczarkami

 

  • Naleśniki

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krokieciki z pieczarkami
Mleko, wodę, jajka i mąkę zmiksować. Mąki dajemy tyle by powstało ciasto naleśnikowe. Na wysmarowanej niewielką ilością oleju patelni smażymy średniej wielkości naleśniki. Pieczarki umyć, jeśli trzeba obrać, pokroić w plasterki albo też dowolnie. Położyć na patelnię , odparować z powstałego płynu. Dodać masło przesmażyć. Odstawić do przestudzenia. Cebulę obrać, drobno pokroić dodać też do pieczarek .Dodać też ser i wymieszać .doprawić do smaku solą i pieprzem. Na upieczone naleśniki nakładać przygotowany farsz. Zwijać krokieciki, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawać z czerwonym barszczem.