Sposób przygotowania:
Krokiety domowe
Mąkę z jajkami i mlekiem, cukrem waniliowym, solą, 1/4 szklanki wody gazowanej mieszamy mikserem tak, aby konsystencja była rzadka. Następnie pieczemy cieniutkie jak bibułka placki. Gotowaną kapustę z liściem laurowym, goździkami, wkładamy do miski, dodajemy wcześniej ugotowane i zmielone grzyby, przyprawiamy farsz, jeszcze szczyptą cukru i pieprzem. Gotowy farsz nakładamy cieńko na placki, po czym zawijamy formując krokiety. Brzegio możemy skleić ciastem z placków. Przygotowane krokiety obtaczamy lekutko w bułce tartej i podsmażamy je na margarynie. Życzę smacznego!
Bahus
anullka7
Może autorka się pomyliła,bo cukier waniliowy absolutnie nie pasuje do krokietów z grzybami i kapustą:)
elutka
talula
ola_000
ola_000
żle napisałam
chodziło mi oczywiście o krokiety :)))
Gość
elutka
elutka
anullka7
Droga Elutko:) nie denerwuj się,ja też do słodkich ciast dodaję trochę soli,ale dosłownie szczyptę.
Krokiety u nas w domu robi się bardzo często,z samym mięsem,z pieczarkami,z kapustą i grzybami,a ciasto do krokietów to zwykłe ciasto naleśnikowe,nie dodaję cukru waniliowego ,bo mi nie pasuje smak grzybów i kapusty kwaszonej z cukrem waniliowym,ale już z serem białym jak robię naleśniki to koniecznie musi być cukier w cieście jak i w serze.Ale to jest tylko moje zdanie,i jeszcze jedna prośba,nie krzycz na nas:)Pisanie caps lockiem w internecie oznacza krzyk.Bardzo mi się podobają Twoje potrawy ale............... chyba mogę mieć swoje zdanie.Pozdrawiam:)
elutka
Pojemsobie
Elutka, lubię Cię, ale mogłaś napisać,że szczyptę cukru waniliowego. Powodzenia.