elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Krokiety domowe

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przygotowane krokiety domowe obtaczamy lekutko w bułce tartej i podsmażamy je na margarynie.

Krokiety domowe

Składniki:

Krokiety domowe

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety domowe
Mąkę z jajkami i mlekiem, cukrem waniliowym, solą, 1/4 szklanki wody gazowanej mieszamy mikserem tak, aby konsystencja była rzadka. Następnie pieczemy cieniutkie jak bibułka placki. Gotowaną kapustę z liściem laurowym, goździkami, wkładamy do miski, dodajemy wcześniej ugotowane i zmielone grzyby, przyprawiamy farsz, jeszcze szczyptą cukru i pieprzem. Gotowy farsz nakładamy cieńko na placki, po czym zawijamy formując krokiety. Brzegio możemy skleić ciastem z placków. Przygotowane krokiety obtaczamy lekutko w bułce tartej i podsmażamy je na margarynie. Życzę smacznego!