Sposób przygotowania:
Krokiety na andrucie z barszczem
Mięso włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu. Ugotowane mięso i cebulkę zmielić na maszynce. Do mięsa wbić jajko, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać i wyrobić masę. Andrut skropić lekko wodą by zmiękł. Porcje farszu nakładać na wafel, składać w koperty. Dwa jajka wybić na talerz i rozmącić. Na drugi talerz wysypać bułkę. Krokiety zanurzać najpierw w jajku, a następnie obtaczać w bułce. Smażyć krokiety na margarynie z obu stron. Buraki, marchew, pietruszkę obrać, zalać 1 litrem wody, dodać vegetę i gotować około 20 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi. Wyjąć warzywa, przelać do kubka i podawać z krokietami.