aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Krokiety na andrucie z barszczem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne krokiety z nadzieniem na andrucie

Krokiety na andrucie z barszczem

Składniki:

Krokiety na andrucie z barszczem

 

Sposób przygotowania:

Krokiety na andrucie z barszczem
Mięso włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu. Ugotowane mięso i cebulkę zmielić na maszynce. Do mięsa wbić jajko, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać i wyrobić masę. Andrut skropić lekko wodą by zmiękł. Porcje farszu nakładać na wafel, składać w koperty. Dwa jajka wybić na talerz i rozmącić. Na drugi talerz wysypać bułkę. Krokiety zanurzać najpierw w jajku, a następnie obtaczać w bułce. Smażyć krokiety na margarynie z obu stron. Buraki, marchew, pietruszkę obrać, zalać 1 litrem wody, dodać vegetę i gotować około 20 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi. Wyjąć warzywa, przelać do kubka i podawać z krokietami.