Sposób przygotowania:
Krokiety pieczarkowe
Do mąki dodać 2 jajka, łyżkę oleju , szczyptę soli , mleko i rozrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Usmażyć naleśniki.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę udusić na patelni, doprawić.
Na usmażone naleśniki nakładać farsz pieczarkowy i zwinąć w krokiety. postępować tak do wyczerpania składników.
Krokiety obtoczyć w jajku i bułce, smażyć na rumiano na patelni. podawać z czerwonym barszczem.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę udusić na patelni, doprawić.
Na usmażone naleśniki nakładać farsz pieczarkowy i zwinąć w krokiety. postępować tak do wyczerpania składników.
Krokiety obtoczyć w jajku i bułce, smażyć na rumiano na patelni. podawać z czerwonym barszczem.
kinga