Sposób przygotowania:
Krokiety pieczarkowo - serowe
Naleśniki: Do miski wbić jaja, dodać przesianą mąkę, szczyptę soli, mleko i wodę mineralną. Wszystkie składniki zmiksować aby powstało gładkie ciasto naleśnikowe. Smażyć cieniutki naleśniki na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju lub posmarować słoniną przed każdym wylaniem ciasta. Farsz: Pieczarki oczyszczamy i drobniutko kroimy. Smażymy na niewielkiej ilości oleju. Gdy nadmiar wody z pieczarek wyparuje dodajemy serki topione i mieszamy do momentu rozpuszczenia serków i połączenia składników. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy tak jak zwyczajne krokiety. Jaja łączymy z mlekiem i panierujemy krokiety w mące, jajku i bułce. Smażymy na złocisty kolorek. Podajemy np z barszczykiem.