alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Krokiety pieczarkowo - serowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, kremowe krokieciki

Krokiety pieczarkowo - serowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krokiety pieczarkowo - serowe

 

Sposób przygotowania:

Krokiety pieczarkowo - serowe
Naleśniki: Do miski wbić jaja, dodać przesianą mąkę, szczyptę soli, mleko i wodę mineralną. Wszystkie składniki zmiksować aby powstało gładkie ciasto naleśnikowe. Smażyć cieniutki naleśniki na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju lub posmarować słoniną przed każdym wylaniem ciasta. Farsz: Pieczarki oczyszczamy i drobniutko kroimy. Smażymy na niewielkiej ilości oleju. Gdy nadmiar wody z pieczarek wyparuje dodajemy serki topione i mieszamy do momentu rozpuszczenia serków i połączenia składników. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy tak jak zwyczajne krokiety. Jaja łączymy z mlekiem i panierujemy krokiety w mące, jajku i bułce. Smażymy na złocisty kolorek. Podajemy np z barszczykiem.
Krokiety pieczarkowo - serowe
Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe
Krokiety pieczarkowo - serowe
Pieczarki podsmażamy i łączymy z kremowym serkiem
Krokiety pieczarkowo - serowe
Farsz układamy na naleśnikach i zwijamy krokiety