Sposób przygotowania:
Krokiety rybne z musem pieczarkowym
Wykonanie: Mąkę wraz z wodą, jajkiem, mlekiem i olejem połączyć na jednolitą masę. Do ciasta dodać paprykę, sól i czosnek . Naleśniki (nie za cienkie) smażyć na rozgrzanej patelni. (mi wyszło 4 sztuki). W tym czasie rozmrozić i osuszyć filety, przeciąć na pół. Jajko rozbełtać z przyprawami i panierować rybę w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor na odrobinie oleju.Na drugiej patelni na ogrzanym tłuszczu zeszklić cebulę pokrojoną w piórka wraz z pieczarkami pokrojonymi w plastry. Kiedy wszystko będzie już miękkie użyć blender i zmiksować na gładką masę, doprawić do smaku. Ciepły naleśnik posmarować pieczarkowym musem, na środku ułożyć rybę i zawinąć jak krokieta. Następnie zanurzyć w jajku rozmieszanym ze śmietaną i przyprawami a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni. Ja podaje je z sosem czosnkowym. Ot i gotowe. Smacznego :)