Sposób przygotowania:
Krokiety serowo-pieczarkowe
1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe wg własnego przepisu i smażymy cienkie naleśniki.
2. Pieczarki oczyszczamy, drobno kroimy i podsmażamy na patelni.
3. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. W misce mieszamy usmażone pieczarki z serem i doprawiamy solą oraz pieprzem.
5. Faszerujemy naleśniki : na środku każdego rozkładamy 2-3 łyżki farszu, a placek zawijamy tak jak roladę. Po zawinięciu wszystkich robimy panierkę - dwa jajka rozbijamy do miseczki i rozmącamy. Każdego krokieta obtaczamy najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
6. Obsmażamy, podajemy na ciepło.
Dobrze smakują z czerwonym barszczem.
2. Pieczarki oczyszczamy, drobno kroimy i podsmażamy na patelni.
3. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. W misce mieszamy usmażone pieczarki z serem i doprawiamy solą oraz pieprzem.
5. Faszerujemy naleśniki : na środku każdego rozkładamy 2-3 łyżki farszu, a placek zawijamy tak jak roladę. Po zawinięciu wszystkich robimy panierkę - dwa jajka rozbijamy do miseczki i rozmącamy. Każdego krokieta obtaczamy najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
6. Obsmażamy, podajemy na ciepło.
Dobrze smakują z czerwonym barszczem.