Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Krokiety w waflach

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pieczarki umyć, oczyścić i drobno posiekać. kapustę kiszoną opłukać by nie była

Krokiety w waflach

Składniki:

Krokiety w waflach

 

  • 1 paczka wafli
  • na farsz:
  • 1/2 kg pieczarek
  • 30 dag kiszonej kapusty
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 4 łyżki oleju do smażenia
  • na panierkę:
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej

Sposób przygotowania:

Krokiety w waflach
Pieczarki umyć, oczyścić i drobno posiekać. kapustę kiszoną opłukać by nie była zbyt kwaśna i pokroić. Tłuszcz rozgrzać na patelni i smażyć kapustę oraz pieczarki. Farsz doprawić pieprzem i kminkiem. pomiędzy 2 wilgotne  ścierki włożyć pojedyncze wafle, a gdy będą elastyczne, nakładać na nie farsz i zawijać jak naleśniki. Krokiety zamoczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej i krótko smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z surówką.