Sposób przygotowania:
Krokiety z czerwoną kapustą i jajkami
2 jajka wbić do miski, wlać mleko, zmiksować. Dodać mąkę, mieszać i wlewać tyle wody aby ciasto było trochę bardziej gęste niż na naleśniki. Dodać 1,5łyżki oleju, odstawić. Kapustę oczyścić, umyć, włożyć do garnka, zalać wrzątkiem, gotować 20minut, odcedzić, ostudzić, drobno pokroić. 2 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, posiekać i dodać do czerwonej kapusty. Cebulę obrać, umyć i posiekać, przesmażyć na 1łyżce oleju. Dodać kapustę z jajkiem, smażyć 5minut, przyprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę, wymieszać i ostudzić. Patelnię wysmarować olejem, rozgrzać, smażyć naleśniki na krokiety z obu stron. Na każdym naleśniku rozłożyć porcję nadzienia, zawinąć boki i zrolować. 1 jajko wbić do talerza, roztrzepać. Krokiety panierować w jajku i bułce tartej, zrumienić z obu stron.