Sposób przygotowania:
Krokiety z farszem z pieczarkowym
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce [duże oczka] i przesmażamy na maśle. Oprószamy solą, mieszamy i studzimy . Jajka ugotowane na twardo,ścieramy na tarce jak pieczarki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Pieczarki, jajka i cebulę mieszamy. Dodajemy 1-2 łyżki tartej bułki, wbijamy małe jajko, mieszamy i doprawiamy do smaku. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i zwijamy krokiety. Pozostałe jajko roztrzepujemy z łyżką wody i dodatkiem przyprawy kuchennej. Przygotowane krokiety panierujemy w jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Naleśniki usmażyć wg swojego przepisu albo z przepisu [1 szkl wody, 1/2szkl mleka, mąka, sól].