Sposób przygotowania:
Krokiety z grzybowym farszem 3
300 ml mleka ubij z 4 jajkami. Do wodnistej masy wsypuj powoli 3/4 szklanki mąki z szczyptą soli. Ubij gładkie ciasto. Na patelni rozgrzej olej i wlewaj na nie ciasto. Piecz cienkie naleśniki. Świeże grzyby bardzo dokładnie oczyść i pokrój na małe kawałeczki i podduś na rozgrzanym maśle. Oprósz je 2 łyżkami mąki przypraw solą i pieprzem i zalej 100 ml mleka. Ser ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i dodaj do patelni. Dosyp posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj. Przygotowanym farszem posmaruj upieczone naleśniki i zwiń w rulony. Panieruj je w mące, jajku a na końcu obtaczaj w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej i wkładaj krokiety. Smaż na złoty kolor.