gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Krokiety z grzybowym farszem 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Naleśniki i farsz możesz przygotować wcześniej i zamrozić je.

Krokiety z grzybowym farszem 3

Składniki:

Krokiety z grzybowym farszem 3

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z grzybowym farszem 3
300 ml mleka ubij z 4 jajkami. Do wodnistej masy wsypuj powoli 3/4 szklanki mąki z szczyptą soli. Ubij gładkie ciasto. Na patelni rozgrzej olej i wlewaj na nie ciasto. Piecz cienkie naleśniki. Świeże grzyby bardzo dokładnie oczyść i pokrój na małe kawałeczki i podduś na rozgrzanym maśle. Oprósz je 2 łyżkami mąki przypraw solą i pieprzem i zalej 100 ml mleka. Ser ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i dodaj do patelni. Dosyp posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj. Przygotowanym farszem posmaruj upieczone naleśniki i zwiń w rulony. Panieruj je w mące, jajku a na końcu obtaczaj w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej i wkładaj krokiety. Smaż na złoty kolor.