Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą.
Zrobić ciasto naleśnikowe na bazie mąki, mleka, gazowanej wody mineralnej, 2 jajek, proszku do pieczenia oraz czosnku granulowanego i przyprawy uniwersalnej - wszystkie składniki dokładnie rozmieszać trzepaczką, aż do uzyskana jednolitej, lekko zawiesistej naleśnikowej konsystencji. Naleśniki smażyć z obu stron na rozgrzanej z olejem patelni. Usmażone naleśniki odstawić na chwilę na bok i przygotować kapuściany farsz do krokietów. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć ją w garnku na 1 czubatej łyżce masła. Do cebuli dodać kiszoną kapustę, ketchup i całość obsypać solidną dawką przypraw (białym i czarnym pieprzem, majerankiem, oregano, kminkiem i słodką mieloną papryką). Całość podsmażać na niedużym ogniu często mieszając. Podsmażony farsz rozdrobnić miksując go blenderem. Usmażone wcześniej naleśniki smarować gotowym farszem, a następnie zwijać je formując krokiet, pakiecik (ja zwijam w ten sposób, że najpierw do środka składam boki naleśnika, a potem składam go od góry na trzy razy, ale można składać krokiety dowolnym, upodobanym przez siebie sposobem). Złożone krokiety obtaczać w rozbełtanym w miseczce jajku, a następnie w bułce tartej. Obtoczone w jajku i bułce krokiety obsmażać z obu stron na patelni z dodatkiem oleju.