Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

krokiety z kapustą i grzybami wg Siedlce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne krokieciki z grzybami i kapustą

krokiety z kapustą i grzybami wg Siedlce

Składniki:

krokiety z kapustą i grzybami wg Siedlce

 

  • CIASTO :
  • pół kilo mąki
  • 3 jaja
  • 300 ml mleka
  • 300 ml wody ciepłej
  • sól
  • 3 łyzki oleju

 

  • 800 gram kisoznej kapusty
  • 200 gram suszonych grzybów

Sposób przygotowania:

krokiety z kapustą i grzybami wg Siedlce
CIASTO: Makę wsypujemy do głębokiego naczynia. Dodajemy trzy jaja , wodę ( polecam dodać wodę gazowaną jak ktoś ma) , mleko. Solimy. i dokładnie wszystko mieszamy. Dodajemy następnie trzy łyżki oleju i znowu mieszamy lub miksujemy mikserem. FARSZ: Suszone grzyby obmywamy i płuczemy przez 4 godziny w wodzie. Nastepnie w tej samej wodzie co się moczyły gotujemy nasze grzyby. Kapuste płuczemy i gotujemy aż będzie miękka. Solimy. Grzyby kroimy w cieniutkie paseczki lub kosteczkę. Naszą kapustę rwiemy na mniejsze strzępki. mieszamy nasze grzyby z kapustą. Smażymy naleśniki. każdy z obu stron. Nadziewamy farszem usmażone naleśniki. Optaczamy w jaju bułce tartej, podsmażamy i gotowe:) Smacznego