Sposób przygotowania:
krokiety z kapustą i grzybami wg Siedlce
CIASTO: Makę wsypujemy do głębokiego naczynia. Dodajemy trzy jaja , wodę ( polecam dodać wodę gazowaną jak ktoś ma) , mleko. Solimy. i dokładnie wszystko mieszamy. Dodajemy następnie trzy łyżki oleju i znowu mieszamy lub miksujemy mikserem. FARSZ: Suszone grzyby obmywamy i płuczemy przez 4 godziny w wodzie. Nastepnie w tej samej wodzie co się moczyły gotujemy nasze grzyby. Kapuste płuczemy i gotujemy aż będzie miękka. Solimy. Grzyby kroimy w cieniutkie paseczki lub kosteczkę. Naszą kapustę rwiemy na mniejsze strzępki. mieszamy nasze grzyby z kapustą. Smażymy naleśniki. każdy z obu stron. Nadziewamy farszem usmażone naleśniki. Optaczamy w jaju bułce tartej, podsmażamy i gotowe:) Smacznego