Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i marchewką
Ciasto: Do naczynia wlać mleko, wsypać mąkę i sól, wbić jajko. Składniki razem połączyć - mikserem lub trzepaczką. Pozostawić odrobinę ciasta do panierowania. Z reszty powstałego ciasta usmażyć naleśniki o małej średnicy - delikatnie z obu stron na lekko natłuszczonej patelni. Farsz: Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z cebuli usunąć łuski, odciąć piętkę, umyć i pokroić w piórka. Pieczarki oczyścić i drobno pokroić. Kapustę odgotować 1 raz. Odgotowaną kapustę odcedzić z wody, a następnie posiekać drobno. Na patelni podsmażyć najpierw pieczarki. Do pieczarek dodać cebulę i dalej smażyć, mieszać. Następnie dodać kapustę i marchewkę - chwilę smażyć, mieszać. Doprawić do smaku przyprawami. Farsz wystudzić. Wykończenie: Ser zetrzeć na tarce na średnich oczkach. Na każdy jeden naleśnik wykładać farsz. Naleśniki składać w tzw. kopertę. Brytfankę lub inne żaroodporne naczynie wytłuścić. Układać w niej złożone naleśniki. Każdy naleśniki posmarować lekko z wierzchu ciastem naleśnikowym. Wierzch posypać serem. Krokiety zapiekać 60 minut.