Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami
Wszystkie składniki ciasta miksujemy na gładką i jednolitą konsystencję. Następnie na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju smażymy cienkie naleśniki. Farsz: kiszoną kapustę gotujemy do miękkości, a następnie drobno kroimy. Pieczarki obieramy, a następnie również gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu studzimy i ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Kapustę oraz pieczarki łączymy ze sobą, dodajemy przyprawy do smaku, dokładnie mieszamy. Na usmażone naleśniki nakładamy porcję farszu, składamy w kopertę. Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
![Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krokiety-z-kapusta-kiszona-i-pieczarkami-118487.jpg)
![Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krokiety-z-kapusta-kiszona-i-pieczarkami-118488.jpg)
![Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krokiety-z-kapusta-kiszona-i-pieczarkami-118489.jpg)
![Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krokiety-z-kapusta-kiszona-i-pieczarkami-118490.jpg)