Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą według Aniutki
1. Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na oleju. Kapustę pokroić i ugotować. Następnie osączyć i połączyć z pieczarkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
2. Składniki na ciasto połączyć i usmażyć cienkie naleśniki. Ostudzić i odstawić na bok.
3. Na usmażone naleśniki wykładać porcje farszu i zawijać je w krokiety. Panierować w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Podawać na ciepło.
2. Składniki na ciasto połączyć i usmażyć cienkie naleśniki. Ostudzić i odstawić na bok.
3. Na usmażone naleśniki wykładać porcje farszu i zawijać je w krokiety. Panierować w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Podawać na ciepło.