Krokiety z kapustą według Aniutki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To ulubione danie mojej rodzinki - wszyscy się nim zajadają.

Krokiety z kapustą według Aniutki

Składniki:

Krokiety z kapustą według Aniutki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą według Aniutki
1. Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na oleju. Kapustę pokroić i ugotować. Następnie osączyć i połączyć z pieczarkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

2. Składniki na ciasto połączyć i usmażyć cienkie naleśniki. Ostudzić i odstawić na bok.

3. Na usmażone naleśniki wykładać porcje farszu i zawijać je w krokiety. Panierować w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Podawać na ciepło.