Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Krokiety z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Krokiety z kapustą kiszoną oraz duszonymi pieczarkami. Można je jeść same lub z ostrym barszczem czerwonym.

Krokiety z kiszoną kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety z kiszoną kapustą

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kiszoną kapustą
Naleśniki: Wszystkie składniki zmiksować i usmażyć naleśniki. Farsz: Kapustę ugotować z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Ugotowaną odcedzić i ostudzić. Zimną posiekać. Pieczarki obrać pokroić na plasterki. Cebule obrać , posiekać i zeszklić na oleju dodać pieczarki i dusić aż woda odparuje , doprawić do smaku. Do pieczarek dodać kapustę podsmażyć i ewentualnie doprawić. Na każdy naleśnik nakładać farsz, zwijać i obtaczać w bułce tartej . Smażyć z każdej strony na oleju.
Krokiety z kiszoną kapustą
Wszystkie składniki zmiksować i usmażyć naleśniki.
Krokiety z kiszoną kapustą
Kapustę ugotować z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Ugotowaną odcedzić i ostudzić. Zimną posiekać
Krokiety z kiszoną kapustą
Do pieczarek dodać kapustę podsmażyć i ewentualnie doprawić
Krokiety z kiszoną kapustą
Na każdy naleśnik nakładać farsz, zwijać i obtaczać w bułce tartej