Sposób przygotowania:
Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami
Przygotować ciasto na naleśniki .Dokładnie wymieszać mleko z mąką, jajkiem, olejem,solą i cukrem. Ciasto odstawić na pół godzinki, jeśli będzie za bardzo gęste dodać odrobinkę wody.Usmażyć naleśniki. Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę.Cebulę zeszklić na oleju dodać pokrojone pieczarki i majeranek.Smażyć aż pieczarki odparuja wodę. Kapustę odcisnąć i poszatkować, dodać do pieczarek. Wszystko smażyć ok 30 minut od czasu do czasu mieszając.Farsz wystudzić. Na naleśnik nakładać farsz.Farsz nakładać na środku,boki składać do środka i zwijać w rulonik.Gotowe krokiety panierować w roztrzepanym jajku i w bułce tartej, smażyć na rumiany kolor ze wszystkich stron. Podawać z czerwonym barszczem.