zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2420]

Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

kolejna kombinacja smakowa ale bardzo smaczna

Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami
Mostki ugotować do miękkości w wodzie z solą, liściem laurowym i zielem. .Przestudzić i obrać mięso z mostków. Kaszę ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Paprykę, cebule i pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać koperek i kaszę i jeszcze chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając. Obrane mięso z mostków zmielić w maszynce do mięsa na grubych oczkach dodać do farszu, doprawić do smaku i wymieszać. Gdyby farsz był suchy wlać trochę wywaru z mostków i ponownie wymieszać. Na naleśniki kłaść porcje farszu i zwijać krokiety. Zanurzać je w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej po czym obsmażać na złoty kolor na oleju. Podawać na gorąco np. z czerwonym barszczykiem.
Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami
Etap 1najpierw nalezy usmażyć naleśniki ..
Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami
Etap 2potem przygotowac farsz do krokietów
Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami
Etap 3nakladać farsz i zwijac krokiety ...
Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami
Etap 4maczać w jajku i obtaczać w bulce i smażyć