Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem, kaszą i pieczarkami
Mostki ugotować do miękkości w wodzie z solą, liściem laurowym i zielem. .Przestudzić i obrać mięso z mostków. Kaszę ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Paprykę, cebule i pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać koperek i kaszę i jeszcze chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając. Obrane mięso z mostków zmielić w maszynce do mięsa na grubych oczkach dodać do farszu, doprawić do smaku i wymieszać. Gdyby farsz był suchy wlać trochę wywaru z mostków i ponownie wymieszać. Na naleśniki kłaść porcje farszu i zwijać krokiety. Zanurzać je w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej po czym obsmażać na złoty kolor na oleju. Podawać na gorąco np. z czerwonym barszczykiem.
kołczu
zewa
Dzięki.
Krokieciki smaczne były, ale jakby zamiast mięsa dać kapustę kiszoną byłaby fajna wersja na Wigilię :)