Sposób przygotowania:
Krokiety z ryżem, mięsem i pieczarkami
Naleśniki usmażyć według swojego przepisu. Farsz : Mięso pokroić na kawałki, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i zagotować. Posolić i gotować do miękkości, potem wyjąć łyżką cedzakową do miseczki i zmielić w maszynce do mięsa na grubym sitku. Na patelnię wlać kilka łyżek oleju, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone także w kostkę pieczarki i usmażyć. Ryż ( jeśli nie mamy ugotowanego to należy go ugotować ) przełożyć do miski, dodać zmielone mięso i podsmażone składniki oraz posiekaną rukolę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, gdyby farsz okazał się za suchy można dolać trochę wywaru z mięsa. Gotowy farsz rozdzielić na każdy naleśnik, zawijać w krokiety. Obtaczać je w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na zloty kolor z obu stron i podawać na gorąco.