lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Krokiety z pęczakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Krokiety z pęczakiem i szpinakiem

Krokiety z pęczakiem

Składniki:

Krokiety z pęczakiem

 

  • 30 dag maki
  • szklanka mleka
  • jajo
  • szczypta proszku do pieczenia i soli

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z pęczakiem
Z mąki,mleka,szczypty proszku i soli zrób ciasto naleśnikowe z którego upiecz cienkie naleśniki. Pęczak ugotuj w osolonej wodzie.Cebulę z czosnkiem posiekaj i podsmaż na rumiano na oleju,dodaj do tego szpinak (może być mrożony).Gdy podczas duszenia wyparuje z niego woda dodaj do niego pęczak,sól,pieprz.ser feta.Masę ostudź i kładź na naleśnikach z których formuj krokiety.Obtocz je w bułce tartej i smaż na złoty kolor.