Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami.
Wymieszaj jajko, wodę i mleko. Dodaj mąkę, dopóki nie otrzymasz konsystencji lejącej śmietany. Zmiksuj ze sobą. Dodaj szczyptę soli, ewentualnie odrobinę proszku do pieczenia. W razie zbyt gęstego ciasta, dodajemy mleko. Rozgrzej patelnię i rozpuść masło (lub olej). Wylej masę i smaż, do uzyskania złotego koloru. Pieczarki zetrzyj na tarce, podsmaż z cebulą na patelni. Dodaj odrobinę soli. Naleśniki rozłóż na papierowych ręczniczkach. Wyłóż na każdego trochę pieczarek i zwiń w rulon. Wystające końce podwiń do środka. Obtocz w jajku i bułce wymieszanej z mąką. Podsmaż na złoto na 5 łyżkach oleju lub kawałku słoninki bądź masła.
pusieczek2@wp.pl
mimi-miki
iwona3004
doryk
Pozdrawiam.