Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami
Zrobienie ciasta - Do garnka wsypujemy mąke około pół kg .Dodajemy 2 jajka ,2 szklanki mleka oraz około pół szklanki wody,dodajemy również 3 łyżki oleju oraz sól i pieprz dla dobrego smaku ciasta. Następnie wszystko mieszamy mixerem .Ciasto musi być rzadkie nie może być gęste bo póżniej wyszło by za bardzo ubite.Następnie smażymy na dużej patelni ,starajmy się równomiernie obracać patelnią żeby dokładnie rozprowadzić ciasto po całej patelni,chodzi o to żeby ciasto było cienkie po usmażeniu.Nie smażyć za mocno lepiej jak ma blady kolor.I nie używać za dużo tłuszczu podczas smażenia .Nie może być przesiąknięte olejem.
Farsz - Pieczarki umyć ,pokroić na drobne kawałki , wrzucić do brytwanny i dusić na małym ogniu aż do miękkości. Na koniec dodać cebule i całośc delikatnie podsmażyć.
Prace końcowe - do przygotowanego ciasta nakładać łyżką farsz i zwijać w rulon. Nastepnie obtoczyć w jajku i kolejno w bułce tartej. Następnie ponownie na patelnie i tu UWAGA smażyć tylko na maśle.Dlatego że tak usmażone są naprawdę pyszne.
Życzę smacznego .
W swoim kolejnym przepisie dodam - Węgorz duszony w sosie własnym z miodem i winem.
Farsz - Pieczarki umyć ,pokroić na drobne kawałki , wrzucić do brytwanny i dusić na małym ogniu aż do miękkości. Na koniec dodać cebule i całośc delikatnie podsmażyć.
Prace końcowe - do przygotowanego ciasta nakładać łyżką farsz i zwijać w rulon. Nastepnie obtoczyć w jajku i kolejno w bułce tartej. Następnie ponownie na patelnie i tu UWAGA smażyć tylko na maśle.Dlatego że tak usmażone są naprawdę pyszne.
Życzę smacznego .
W swoim kolejnym przepisie dodam - Węgorz duszony w sosie własnym z miodem i winem.