Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami
Cebulę obieramy i kroimy na drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju.Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dorzucamy do cebuli, przyprawiamy i dusimy do miękkości.
Ciasto:
Ubijamy białka z solą, następnie dodajemy żółtka i miksujemy dalej dodając po trochu mleko. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem na zmianę z jogurtem i miksujemy na ciasto naleśnikowe. Smażymy naleśniki na płaskiej patelni na oleju.
Po przestygnięciu nakładamy pieczarki,zakładamy boki do środka i zwijamy. Następnie panierujemy jak kotlety - przyprawione jajko i bułka tarta.Podsmażamy na rozgrzanej patelni i gotowe.
Życzę smacznego!!!
Ciasto:
Ubijamy białka z solą, następnie dodajemy żółtka i miksujemy dalej dodając po trochu mleko. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem na zmianę z jogurtem i miksujemy na ciasto naleśnikowe. Smażymy naleśniki na płaskiej patelni na oleju.
Po przestygnięciu nakładamy pieczarki,zakładamy boki do środka i zwijamy. Następnie panierujemy jak kotlety - przyprawione jajko i bułka tarta.Podsmażamy na rozgrzanej patelni i gotowe.
Życzę smacznego!!!