Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami i serem
Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe. Odstawiamy na 15 min. a następnie smażymy naleśniki (powinno być 9-10szt).
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, przysmażamy cebulkę, wkładamy pieczarki i smażymy do odparowania soku i lekkiego przyrumienienia. Wkładamy starkowany ser i smażymy do rozpuszczenia się sera.
Na każdy naleśnik nakładamy czubatą łyżkę pieczarek. Składamy w kopertę, panierujemy (bułka-jajko-bułka) i smażymy na oleju z dodatkiem masła na złoty kolor.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, przysmażamy cebulkę, wkładamy pieczarki i smażymy do odparowania soku i lekkiego przyrumienienia. Wkładamy starkowany ser i smażymy do rozpuszczenia się sera.
Na każdy naleśnik nakładamy czubatą łyżkę pieczarek. Składamy w kopertę, panierujemy (bułka-jajko-bułka) i smażymy na oleju z dodatkiem masła na złoty kolor.