Sposób przygotowania:
Krokiety z rybą i pieczarkami
Do miski wsypać mąkę, wlać wodę, mleko, 1 łyżkę oliwy,1 jajko, dodać szczyptę soli i dokładnie zmiksować. Z ciasta smażyć cienkie naleśniki. Na patelni rozgrzać połowę masła, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać utarte na tarce o dużych otworach pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Na pozostałym maśle smażyć pokrojoną na kawałki rybę. Po 10 minutach zdjąć z ognia, rozgnieść widelcem, połączyć z pieczarkami, przyprawić do smaku, ostudzić. Do zimnego farszu wbić 1 jajko, dodać szczypiorek, 1 łyżkę bułki tartej, wymieszać. Nakładać na naleśniki, zakładać boki i zwijać jak gołąbki. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.