Sposób przygotowania:
Krokiety z suszonymi grzybami
Suszone grzybki płuczę, potem zalewam zimną wodą i odstawiam na około 1 godzinę. Po czym odlewam wodę, grzybki odciskam i drobno siekam. W międzyczasie obieram cebulę i kroję w małą kosteczkę. Rozgrzewam olej na patelni, podsmażam pokrojoną cebulę. Kiedy cebula się zeszkli wsypuję pokrojone drobno grzyby i smażę ok. 2 minut. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Naleśniki smaruję grzybowo-cebulowym farszem, roluję. Ruloniki panieruję najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażę krokiety na rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu. Osączam usmażone krokiety na ręczniku papierowym. Podaję na gorąco. Przed podaniem kroję krokiety na ukośne kawałki.
![Krokiety z suszonymi grzybami Krokiety z suszonymi grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krokiety-z-suszonymi-grzybami-107671.jpg)
![Krokiety z suszonymi grzybami Krokiety z suszonymi grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krokiety-z-suszonymi-grzybami-107672.jpg)
![Krokiety z suszonymi grzybami Krokiety z suszonymi grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krokiety-z-suszonymi-grzybami-107673.jpg)
![Krokiety z suszonymi grzybami Krokiety z suszonymi grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krokiety-z-suszonymi-grzybami-107674.jpg)