Sposób przygotowania:
Krokiety z suszonymi grzybami
Suszone grzybki płuczę, potem zalewam zimną wodą i odstawiam na około 1 godzinę. Po czym odlewam wodę, grzybki odciskam i drobno siekam. W międzyczasie obieram cebulę i kroję w małą kosteczkę. Rozgrzewam olej na patelni, podsmażam pokrojoną cebulę. Kiedy cebula się zeszkli wsypuję pokrojone drobno grzyby i smażę ok. 2 minut. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Naleśniki smaruję grzybowo-cebulowym farszem, roluję. Ruloniki panieruję najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażę krokiety na rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu. Osączam usmażone krokiety na ręczniku papierowym. Podaję na gorąco. Przed podaniem kroję krokiety na ukośne kawałki.