Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Królewicz wg kuchcikowo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ciasto miodowe z kremem budyniowym

Królewicz wg kuchcikowo

Składniki:

Królewicz wg kuchcikowo

 

 

  • Biszkopt
  • 4 jajka
  • 1 szkl cukru
  • pół szkl maki
  • pól szkl mąki ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

Sposób przygotowania:

Królewicz wg kuchcikowo
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie równie części. Upiec w tej samej blaszce. 20-30 minut w temp 160-170 st C. Biszkopt: białka ubić na pół sztywno, dodać cukier. Upić na sztywno. Dodać po jednym żółtku. Delikatnie połączyć z mąkami i proszkiem do pieczenia. Upiec w tej samej blaszce co ciasto kruche. Krem: odlać trochę mleka, resztę zagotować z margaryna i cukrami. W odłożonym mleku rozpuścić mąki, zagotować. Gorącym kremem przełożyć ciasta. Kolejność: kruche ciasto-krem-biszkopt-krem-ciasto kruche. Gdy ostygnie polukrować. Dowolnie udekorować.