Sposób przygotowania:
Królewski sernik z owocami
Ciasto na sernik:
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść dokładnie razem. podzielić na 3 części - 1 z nich zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki.
Masa serowa:
Cukier utrzeć dokładnie z cukrem przy pomocy drewnianej gałki. Ucierając dodawać stopniowo jajka, ser oraz proszek budyniowy.
Masa bezowa:
Białka z jajek użytych do przygotowania ciasta ubić z dodatkiem jednej szklanki cukru.
1. Dwiema pozostałymi niezamrożonymi częściami ciasta wykleić blachę.
2. Gotową masę serową wyłożyć na ciasto.
3. Na masie serowej ułożyć odsączone owoce - pokrojone na cząstki morele, brzoskwinie lub ananasa. Lekko wcisnąć je w masę.
4. Masę bezową wyłożyć na owoce.
5. Zetrzeć na wierzch zamrożoną część ciasta.
Sernik wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 100 stopni i od razu zwiększyć ją do 180 stopni. Ciasto należy piec około 1 godzinę.
Smacznego!
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść dokładnie razem. podzielić na 3 części - 1 z nich zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki.
Masa serowa:
Cukier utrzeć dokładnie z cukrem przy pomocy drewnianej gałki. Ucierając dodawać stopniowo jajka, ser oraz proszek budyniowy.
Masa bezowa:
Białka z jajek użytych do przygotowania ciasta ubić z dodatkiem jednej szklanki cukru.
1. Dwiema pozostałymi niezamrożonymi częściami ciasta wykleić blachę.
2. Gotową masę serową wyłożyć na ciasto.
3. Na masie serowej ułożyć odsączone owoce - pokrojone na cząstki morele, brzoskwinie lub ananasa. Lekko wcisnąć je w masę.
4. Masę bezową wyłożyć na owoce.
5. Zetrzeć na wierzch zamrożoną część ciasta.
Sernik wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 100 stopni i od razu zwiększyć ją do 180 stopni. Ciasto należy piec około 1 godzinę.
Smacznego!
sandra200
Gość
kayleb
Magdusia1312
Gość
Bahus
kamil612
Gość
dorotkamalenstwo
Gość
monia1
msewka
siwa12345
Patrycja
baggins
mirkakropka
mamuska
mamuska
sara24
czekoladka145
Gość
Henia
A ten próbowałaś?! Ciekawe na podstawie czego to stwierdzenie! Szczeniackie i niepoważne.