Sposób przygotowania:
Królicze nogi w paprykowym sosie
Nogi królicze trzeba dokładnie umyć, przepatrzeć czy nie ma pozostawionej sierści, powycinać zbędny tłuszcz i błonki.
Następnie mięsko osuszam i obsmażam na maśle klarowanym , w trakcie posypuje solą ziołową i świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Dobrze obsmażone posypuje resztą przypraw i zalewam bulionem warzywnym , mieszam i gotuję pod przykryciem około 80 minut ( do miękkości mięsa)
Miękkie mięsko wyciągam i zagęszczam sos, skrobię mieszam ze śmietaną i dodaję do sosu, doprowadzam do wrzenia. Wkładam mięso z powrotem do sosu.
Jeśli jest potrzeba można doprawić do smaku.
Następnie mięsko osuszam i obsmażam na maśle klarowanym , w trakcie posypuje solą ziołową i świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Dobrze obsmażone posypuje resztą przypraw i zalewam bulionem warzywnym , mieszam i gotuję pod przykryciem około 80 minut ( do miękkości mięsa)
Miękkie mięsko wyciągam i zagęszczam sos, skrobię mieszam ze śmietaną i dodaję do sosu, doprowadzam do wrzenia. Wkładam mięso z powrotem do sosu.
Jeśli jest potrzeba można doprawić do smaku.
2milutka
zbysiowa
Dziękuję :) Agatko to nasz rodzinny przysmak :)
Ela Dz
zbysiowa
Elu, koniecznie to zmień :)
mysza75
zbysiowa
Madziu, coraz częściej można kupić króliki, ja kupuję całe, większe ilości i dzielę, nogi, combry osobno a przód idzie na pasztet ;)
kołczu
zbysiowa
I to jaka pycha :D
Ewa
zbysiowa
Dziękuję ;)