Sposób przygotowania:
Królik w aromatycznym sosie
Mięso z królika myję, nacieram solą i czosnkiem, przekładam do odpowiedniego naczynia i zalewam kefirem. Tak zamarynowanego wstawiam do lodówki najlepiej na noc.
Po tym czasie wycieram z mięso z kefiru ręcznikiem papierowym i dzielę na mniejsze porcje.
Cebulę obieram i kroję w pół krążki.
W rondlu rozpuszczam masło, dodaję cebulę i suszoną włoszczyznę , podsmażam. Następnie dodaję kawałki królika, i także obsmażam, dodaję przyprawy , zmielone grzyby i podlewam gorącą wodą.
Duszę na małym ogniu do miękkości mięsa.
Na koniec mieszam skrobię ze śmietaną i zagęszczam sos.
Po tym czasie wycieram z mięso z kefiru ręcznikiem papierowym i dzielę na mniejsze porcje.
Cebulę obieram i kroję w pół krążki.
W rondlu rozpuszczam masło, dodaję cebulę i suszoną włoszczyznę , podsmażam. Następnie dodaję kawałki królika, i także obsmażam, dodaję przyprawy , zmielone grzyby i podlewam gorącą wodą.
Duszę na małym ogniu do miękkości mięsa.
Na koniec mieszam skrobię ze śmietaną i zagęszczam sos.
misia5
Bahus
zbysiowa
Bahus, miło mi bardzo:)
agabi22
zbysiowa
Polecam, jest naprawdę smaczny:)
edytaha
zbysiowa
Zabieraj Edytko, smacznego:)
2milutka
zbysiowa
Smacznego, daj znać Agatko jak smakował:)