czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Kruche ciasto kokosowo - porzeczkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne, kruche ciasto z nutką kokosową i kwaśnym porzeczkowym dodatkiem. Idealne do zabrania ze sobą na wycieczkę:)

Kruche ciasto kokosowo - porzeczkowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kruche ciasto kokosowo - porzeczkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche ciasto kokosowo - porzeczkowe
1. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać jajko, mleko i nasiona wanilii. Dodać posiekaną margarynę. Zagnieść gładkie ciasto. Wylepić nim dno formy o wym. 24x27cm. Ciasto posmarować dżemem, rozsypać umyte i osuszone porzeczki. 2. Miękką margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać kolejno po jednym jajku na przemian z mąką. Na koniec dodać wiórki kokosowe. Krótko utrzeć do połączenia składników. Ciastem posypać wierzch ciasta tworząc kruszonkę. Piec około 40 minut wtemp. 180st. Ostudzić i podawać oprószone cukrem pudrem.
Kruche ciasto kokosowo - porzeczkowe
Zagnieść składniki na spód i wylepić dno formy
Kruche ciasto kokosowo - porzeczkowe
na cieście rozsmarować dżem, pospać owocami
Kruche ciasto kokosowo - porzeczkowe
Wierzch posypać kokosową kruszonką, upiec

Tagi:

jajko jajka