Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z nadzieniem nugatowym
Kruche ciasto przygotować przepisu wg. mojego przepisu(link poniżej) zamieniający tylko składniki. Połowę ciasta rozwałkować. Tortownicę wysmarować tłuszczem, spód i boki wyłożyć ciastem, wstawić do lodówki. Orzechy posiekać. Cukier wsypać do rondla, zrumienić, dodać i orzechy, śmietanę, owoce i miód, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia, odstawić do ostudzenia. Kruche ciasto w tortownicy posmarować galaretką, rozłożyć nadzienie nugatowe do 3/4 wysokości ciasta, wystające ciasto przykleić do nadzienia. 1/2 ciasta rozwałkować, z części wyciąć kieliszkiem 23 okrągłe placuszki, pozostałe ciasto rozłożyć na nadzieniu nu-gatowym. Brzegi ponacinać widelcem, wokół ułożyć placuszki. Żółtko rozmącić z mlekiem, posmarować wierzch ciasta. Ciasto piec przez 55 min w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C. Przed podaniem wierzch ciasta oprószyć cukrem pudrem.
Kruche ciasto:
https://gotujmy.pl/ciasto-kruche,przepisy-ciasta-przepis,130547.html
Kruche ciasto:
https://gotujmy.pl/ciasto-kruche,przepisy-ciasta-przepis,130547.html
katarzynafijoł