Sposób przygotowania:
Kruche paszteciki z mięsem i dynią
Ciasto Z podanych produktów szybko zagniatamy ciasto, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na minimum pół godziny. Farsz: Cebulkę drobno kroimy w kosteczkę i podsmażamy na złocisto na łyżce oleju. Imbir obieramy z skórki i bardzo drobniutko kroimy, dodajemy do cebulki złocistej cebulki i smażymy jeszcze razem przez minutkę. Studzimy. Mięso mielimy razem z cebulką i imbirem, dodajemy jajko i przyprawiamy dość mocno solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąty o grubość około 0,5 cm. Nakładamy farsz oraz plasterki dyni- patrz zdjęcie i zwijamy w roladki. Smarujemy rozmąconym żółtkiem i posypujemy czarnuszką ( można kminkiem) Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st na złoty kolor około 30 minut.
KasiaJulcia
reanja
Można zrobić też z innym farszem, a paszteciki są dobre jako przegląd lodówki lub jak kto woli na winie:)