Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Krupniczek na cielęcych żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rozgrzewająca zupa która doda każdemu siły w zimowe dni

Krupniczek na cielęcych żeberkach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krupniczek na cielęcych żeberkach

 

Sposób przygotowania:

Krupniczek na cielęcych żeberkach
Na żeberkach gotujemy wywar na malutkim ogniu. W połowie gotowania solimy i dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe..Marchewkę, selera i pietruszkę trzemy na tarce na grubych oczkach. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Do wywaru mięsnego dodajemy warzywa i pora. Gotujemy kilka minut. Dodajemy ziemniaki a po 10 minutach kaszę. Gotujemy jeszcze przez chwilkę.Kiedy kasza juz jest miękka podajemy gorący krupnik zmarzniętym gościom.
Krupniczek na cielęcych żeberkach
na żeberkach gotujemy wywar, dodajemy przyprawy
Krupniczek na cielęcych żeberkach
włoszczyznę trzemy na tarce z grubymi oczkami
Krupniczek na cielęcych żeberkach
ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do zupy