Sposób przygotowania:
Kulki i fasolki:
Do mięsa dpodać bułkę tartą , jajko, 2 łyżkami natki pietruszki .Wyrobić dokładnie masę mięsną . Doprawić maggi, pieprzem ,mini kostką czosnkową Knorra , majerankiem .Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smażyć je na gorącym oleju.
Fasolę w sosie przełożyć do garnka .Włożyć kotleciki , wlać śmietankę i wodę .Dusić na małym gazie uważać by nie przypalić przez 15 minut .
Doprawić do smaku .
Podawać posypane natką pietruszki z pieczywem lub ziemniakami
Fasolę w sosie przełożyć do garnka .Włożyć kotleciki , wlać śmietankę i wodę .Dusić na małym gazie uważać by nie przypalić przez 15 minut .
Doprawić do smaku .
Podawać posypane natką pietruszki z pieczywem lub ziemniakami
czarownica
Sarenka
Babciagramolka
Hi hi - bo ja nie lubię nudy . Przez 30 lat gotowałam dla dzieci, męża , wnuków - to na co było mnie stać , to co Oni lubili , to co zdążyłam zrobić miedzy jedną pracą a drugą . Teraz gotuję dla siebie ( i oczywiście Mamy ) . Robię to co mnie bawi, eksperymentuję ze smakami .Postanowiłam sobie , że co dziennie sprawdzę jakiś nowy pomysł .Teraz mam na to czas .
Doro
gosia290
dziekuje
Babciagramolka
Smacznego - podpowiadam , że potrawę można ,,rozmnożyć " dodając np. podsmażonych pieczarek.