Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kulki i fasolki:

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Szybkie danie .Jak ma się gotowe podstawowe składniki to chwila moment i już mamy obiadek.

Kulki i fasolki:

Składniki:

Kulki i fasolki:

 

  • 25 dag mięsa mielonego ( rodzaj jaki kto woli )
  • ½ szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • pieprz mielony
  • maggi
  • sól
  • fasoli w sosie pomidorowym ( użyłam ,,Fasola w sosie ze świeżych pomidorów " 700 g - z Łowicza
  • olej słonecznikowy
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18%
  • 1/2 szklanki wody
  • pokrojona natka pietruszki
  • szczypta cukru
  • 1 mini kostka czosnkowa Knorra
  • majeranek

 

Sposób przygotowania:

Kulki i fasolki:
Do mięsa dpodać bułkę tartą , jajko, 2 łyżkami natki pietruszki .Wyrobić dokładnie masę mięsną . Doprawić maggi, pieprzem ,mini kostką czosnkową Knorra , majerankiem .Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smażyć je na gorącym oleju.
Fasolę w sosie przełożyć do garnka .Włożyć kotleciki , wlać śmietankę i wodę .Dusić na małym gazie uważać by nie przypalić przez 15 minut .
Doprawić do smaku .
Podawać posypane natką pietruszki z pieczywem lub ziemniakami